Is ervaring vereist?

Niet in de zin dat je ruimschoots ervaring als Dominant of als onderdanige nodig hebt voor je eraan kunt beginnen. Echter er zijn wel een aantal zaken die een goede basis vormen. Zowel voor jezelf, als voor een Bdsm relatie, zowel om te Domineren als ook om je te kunnen overgeven.

Eigenschappen die je nodig hebt om op een gezonde manier bdsm te beleven.
Discipline, wilskracht, overtuiging, zelfbeheersing, sterk zelfbeeld.

Daarnaast komen er nog meer dingen bij kijken, wat dacht je van:
Vertrouwen, eerlijkheid, openheid, respect, fantasie, realisme, kennis en communicatie.

Zonder openheid, eerlijkheid, respect voor elkaar, een goede communicatie, een stuk vertrouwen naar elkaar toe is er niet echt een solidebasis. In feite komen bij BDSM dezelfde eigenschappen kijken als bij elk andere (goede) relatie. Het is dus belangrijk dat je openstaat voor je eigen gevoelens en gedachten, vraag jezelf eens af wat je er zo spannend aan vindt.
Wat wil je in bdsm ervaren en ontdekken?
Met wie wil je dat delen?
Ken je al iemand sta dan open voor zijn/haar gevoelens. Accepteer en respecteer de gevoelens van die ander, praat samen over wat je beide spannend vindt en wilt ontdekken. Lees erover op internet, momenteel is dat zo´n beetje het meest uitgebreide medium waar je enorm veel informatie over Bdsm kunt vinden.
Wat je maar kan bedenken dat met Bdsm te maken heeft is wel op internet te vinden. Ongetwijfeld kom je vanzelf die dingen tegen die je zelf spannend of interessant vindt.

Realiseer je dat kennis van bdsm de basis van ervaring vormt, een stukje ervaring in de praktijk is slechts een aanvulling daarop.

Sta open voor wat je leest en tegenkomt, praat erover, denk erover. Kijk en luister weer naar je eigen gevoelens.
Durf je eigen gevoelens te volgen, laat je niet leiden door ‘zoals het misschien wel zou moeten’, er bestaat maar één manier om je bdsm gevoelens te beleven en dat is jouw eigen manier.
Luister naar je eigen gevoelens, respecteer zowel je eigen gevoelens als die van een ander, blijf alert en waakzaam over je eigen fysieke en mentale welzijn en bovenal: geniet!

Bdsm is iets moois en bijzonders dat een stukje verrijking aan je leven kan geven, mits zowel jij als je partner zorg blijft dragen voor jouw mentale, emotionele en fysieke welzijn (en jij andersom deze zorg bij je partner deelt).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s