Spanking

Er zijn meerdere elementen die onder de noemer spanking worden geschoven. Een Nederlandse omschrijving van het woord spanking is billenkoek.

Een spanking kenmerkt zich door het slaan op de billen. Dit kan zijn met de blote hand of met een voorwerp. Degene die de spanking ondergaat kan zowel gekleed zijn als compleet naakt, vaak is dit gekoppeld aan de gevoelssfeer die wordt neergezet binnen het spanking moment zelf.

Daar waar de beleving van bdsm vaak gekoppeld is aan een vorm van genieten en/of erotiek ligt dit bij spanking anders.

Spanking kàn deel uitmaken van een bdsm beleving, het kàn een voorspel van een vrijpartij zijn en spanking kan ook deel uitmaken van een levenswijze die is gebaseerd op huiselijke discipline.

Een spanking die gegeven wordt als onderdeel van huiselijke discipline kenmerkt zich door andere zaken dan een spanking die gegeven wordt aan een masochist, een spanking als onderdeel van een bdsm beleving kenmerkt zich weer door andere zaken dan een spanking die als voorspel wordt gebruikt. Wat bepalend is voor de ervaring van de spanking is de gevoelssfeer die wordt neergezet.
Bij huiselijke discipline is de sfeer gericht op het ontvangen van straf, vaak gepaard met gevoelens van schuld en berouw. Een spanking binnen een bdsm beleving kan zowel een discipline maatregel zijn maar bijvoorbeeld ook onderdeel zijn van de beleving tussen een masochist en sadist. Spanking kan ook een onderdeel zijn van een rollenspel.

Voor je aan een spanking begint is het zaak te weten wat je beide verwacht van de spanking. Wat betekent spanking voor jou? Ervaar jij het als straf en wil je dat de spanking erop gericht is jou te corrigeren voor ongewenst gedrag? Tot hoe ver mag die straf gaan? Zorg ervoor dat je weet waar jouw grens ligt en je deze voor de spanking plaats vind hebt besproken met de partner die jou de spanking geeft.
Heb je nog nooit een spanking ervaren hou er dan rekening mee dat het ervaren van de spanking uiteenlopende emoties bij je op kan roepen, misschien lijkt het in fantasie mooier dan het in werkelijkheid blijkt te zijn. Misschien fantaseer je over een spanking waarbij je bijvoorbeeld een paar tikken met een haarborstel op je billen krijgt maar in de praktijk kun je het moeilijk vinden de pijn ervan op te vangen.

Een eerste spanking ondergaan

Wanneer het moment van spanking daadwerkelijk daar is luister dan goed naar je lichaam. Is het de eerste keer dat je op vrijwillige basis met pijn wordt geconfronteerd lees dan het artikel Omgaan met pijn, in dit artikel vind je meer informatie over manieren van omgaan met pijn.
In het begin zul je merken dat je lichaam bepaalde reflexen vertoont, jij kunt wel denken dat je de spanking wilt ervaren maar je lichaam neigt ernaar zich weg te trekken wanneer het pijn voelt. Naarmate je de pijn meer gaat herkennen is het gemakkelijker je eraan over te geven. Nu is hoe je dat ervaart ook weer afhankelijk van de mate waarin je masochist bent, een masochist is in staat pijn om te zetten in genot, voor een ander zal pijn altijd pijn blijven. Dat maakt dat een masochist en een niet masochist een spanking dus compleet anders zullen ervaren.

Wat in de beleving ook een belangrijke rol speelt zijn de afspraken die je hebt gemaakt. Tot hoever mag degene die jou een spanking geeft gaan? Spreek een duidelijk stopwoord af.

Een eerste spanking geven

Wanneer je voor het eerst een spanking geeft loop dan niet te hard van stapel. Gun jezelf de tijd vertrouwd te raken met de verschillende facetten. Realiseer je dat degene aan wie je de spanking gaat geven een groot vertrouwen geeft, beschaam dit vertrouwen niet maar ga er zorgvuldig mee om.
Wanneer je met de hand slaat heeft dit, zeker om mee te beginnen, een aantal voordelen. Omdat er direct contact is vang je signalen sneller op, je voelt een rilling in het lichaam van de ander, je voelt het terug trekken en ook het overgeven aan de pijn (voor zover van toepassing). Wanneer je de ander over je knie legt heeft dit een hoge mate van intimiteit die, hoe gek dit ook klinkt, bijdraagt aan het geven van geborgenheid. Laat je de ander in een specifieke pose staan dan vergroot je de afstand en de intimiteit, dat wil niet zeggen dat het één beter of slechter is dan het ander. Het is belangrijk je bewust te zijn van de impact van zulke ogenschijnlijk kleine verschillen.
Bij een eerste spanking heeft het voordelen om in ieder geval de billen van degene aan wie je de spanking geeft te kunnen zien, de verkleuring vertelt je iets over de impact van de spanking. Nu is dit voor een deel per persoon verschillend er zijn wel overeenkomstige lijnen, de huid zal van roze naar rood kleuren, wanneer er langere tijd een stevige spanking gegeven wordt dan kan de huid bultjes en pukkeltjes vertonen en deze kunnen uiteindelijk overgaan in kneuzingen van de huid wat resulteren kan in blauwe plekken. Leg tijdens de spanking je hand op de huid die je slaat, voel de warmte die de huid uitstraalt, een moment van rust kan zowel goed zijn om de impact van de spanking goed door te laten werken maar ook om de huid rust te gunnen.

Wil je overgaan tot spanking met voorwerpen zoals bijvoorbeeld een haarborstel, lineaal of cane realiseer je je dan dat een opgewarmde huid meer kan opvangen dan een ‘koude’ huid. Het is aan te raden om te beginnen met een spanking met de hand en pas wanneer de huid is opgewarmd over te gaan op spanking met een voorwerp. Ook hier geldt weer dat je zeer goed moet blijven kijken, naar de fysieke reacties maar zeker ook de emotionele reacties.
Een spanking heeft niet alleen fysiek een impact, het werkt emotioneel ook door.
Wat de uitwerking is hangt af van hoe de ander de spanking ervaart, een masochist zal in staat zijn te kunnen genieten van de pijn (mits deze binnen de grenzen blijft), voor een ander zal het genot liggen in de machteloosheid, het moeten accepteren en ondergaan van de straf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s