Helga Bode

Over de Duitse kunstenares Helga Bode is weinig bekend, haar tekeningen echter zijn overal op internet te vinden (veelal zonder referentie).
Helga tekende fantasie verhalen rond het spanking en enema thema, vermoedelijk rond 1920.

Haar kunstwerken vonden een weg naar semi wetenschappelijk/psychologische bladen, zeer waarschijnlijk werden de tekeningen door haar psychotherapeut aan de uitgever van deze bladen gegeven. Zogenaamd vanuit een wetenschappelijk standpunt, of er toestemming gegeven werd door Helga, en evenmin of zij zelf op de hoogte was van deze publicatie’s is erg onwaarschijnlijk.

Eén van de publicatie’s waarin de werken van Helga te vinden zijn is in de boeken geschreven door Dr. Ernst Schertel.
Ernst Schertel leefde van 1884 tot 1958. Hij was een Duitse schrijver en journalist, ouderdoms- en religieuze geleerde, pionier van het naturisme en specialist in het occultisme en afgelegen gebieden van de seksualiteit, met speciale nadruk op sadomasochisme .

Der Flagellantismus in Literatur und Bildnerei (1957)
De oorspronkelijke 4 delen uit 1929-1932 met de titel “Der Flagelantismus als literarisches Motiv” zijn in 1957 uitgebracht in 12 complementaire delen in beperkte machinaal genummerde oplage afhankelijk van inschrijving voor “wetenschappers en wetenschappelijk geïnteresseerden”.
Dit boek verschijnt af en toe op veilingsites.

Op Spanking Art Wiki en Vintage Fetish Art is meer kunst van Helga Bode te vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s