Spencer Spanking Plan

Tijdens mijn zoektochten naar vintage spanking kunst stuitte ik op een cover voor een boek dat uitleg geeft over hoe spanking tot een succesvol huwelijk kan leiden. Tegenwoordig is dit meer bekend onder de term HD/DD (Huiselijke Discipline/Domestic Discipline). Voor meer informatie raad ik aan het Forum van SM Verhalen te bezoeken, of op FetLife te zoeken naar groepen over Huiselijke Discipline.

De volledige (Engelstalige) tekst van dit boek, inclusief voorbeeld contracten, kunnen worden bekeken op de Spanking Art Wiki.

Het boek is (vermoedelijk) ontstaan naar aanleiding van een lezersvraag die werd gesteld in een krant. Dorothy beantwoordde de vraag en dit schijnt geleid te hebben tot haar boek.
Over Dorothy Spencer zelf is erg weinig bekend. In 1929 werd een eerste verwijzing naar dit plan gevonden, het leidde ertoe dat meer stellen dit principe van mutual spanking gingen onderzoeken om zo een harmonieuze balans in een liefdevolle relatie te vinden. In 1935 startte Dorothy aan een manuscript waarin ze de richtlijnen voor deze methode uiteenzette, waarbij ze uitging van de ervaringen in haar eigen relatie (zowel op het gebied van geven als ontvangen van spanking als discipline maatregel).

De eerste publicatie van 50.000 exemplaren van haar boek in 1936 waren in korte tijd uitverkocht. Er zijn daarna nog meerdere publicaties geweest waarvan de laatste vermoedelijk in 1958 is geweest. Er is echter geen documentatie dat dit onderschrijft. De vroegste geverifieerde vermelding van het Spencer Plan (als boek gepubliceerd) was een korte verwijzing in een boek getiteld ‘Chastisement’, geschreven door John Barry en uitgegeven door Brandon House in 1966.

Het is goed mogelijk dat het boek feitelijk een pamflet was, zeker gezien de beperkte content die door Dorothy geschreven werd. Er is minder documentatie te vinden over oude pamfletten dan over oude boeken, dit maakt het moeilijk om een origineel exemplaar te vinden en verifiëren op authenticiteit.

In d LeA Times archieven was een artikel gedateerd 26 januari 1938, over de “Wives of Spanking Husbands’ Club”. The Hartford Courant had een advies colum die beheerd werd door Dorothy Dix (13 juli 1939) getiteld “Wife-Spanking May Often Save Marriage, But There Are Times When a Wayward Husband Needs An Application of the Hairbrush”.

Het concept van het Spencer Plan was sociaal geaccepteerd tot einde jaren 50, begin jaren 60. Er zijn zelfs bewijzen gevonden van uitspraken van de rechtbank die spanking opdroegen en scheiding weigerden wanneer het enige argument dat de vrouw aandroeg was ‘dat haar man haar had gespankt’.

Natuurlijk staat het een ieder vrij om een eigen gedachte te vormen over dit plan. Binnen bdsm zijn vele (stellen) zoekende, binnen de diverse dynamiek die mogelijk is kan het verwarrend zijn om te ontdekken welke vorm bij ieders individuele wensen en beleving past, als ook binnen de relatie dynamiek. Wellicht dat sommige van de artikelen op deze site hierin kunnen bijdragen, zoals Inzicht in Spanking Dynamiek en Relatie Dynamiek binnen Bdsm.

Heb je vragen of twijfel je ergens over naar aanleiding van deze tekst neem dan gerust contact met mij op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s