Weird Tales, Bdsm Covers

Het magazine Weird Tales is een Amerikaans fantasie, horror pulpfiction magazine. Opgericht door J.C Henneberger en J.M Lansinger eind 1922. De allereerste uitgave verscheen op 18 februari 1923 in de (nieuws)kiosken.
Uitgebreide achtergrond informatie is te vinden op deze Engelstalige Wikipedia.

Mijn interesse voor dit magazine werd getrokken door een aantal covers met bdsm kunt. Ik ontdekte dat deze veelal gemaakt waren door Margareth Brundage, wiens echte naam Margareth Hedda Johnson was (1900 – 1976). Zij was een Amerikaanse schilder en illustrator.
In 1934 was zij op zoek naar meer werk en belandde zo bij Weird Tales. Haar eerste covers waren voor een ander magazine ‘Oriental Stories’, de editor Farnsworth Wreight was echter zo onder de indruk van haar werk dat hij haar inhuurde om voor Weird Tales te illustreren.

Haar kunst voor Weird Tales toonde geregeld het thema Damsels in Distress, in diverse fases, volledig gekleed, gedeeltelijk naakt. Haar zwepen scenes werden opgemerkt en als controversieel bestempeld. Pulp covers waren berucht vanwege hun expliciete inhoud, de covers van Margareth waren daarop geen uitzondering. Omdat zij haar werk signeerde met M. Brundage waren veel lezers niet op de hoogte dat de cover artiest een vrouw was. Klachten over het erotische gehalte van haar werk namen toe na Oktober 1934 toen de editor Wright bekend had gemaakt dat de M uit de naam Margareth afkomstig was.
Margareth was verantwoordelijk voor 66 covers van Weird Tales.

Geniet van deze bijzondere covers gemaakt tussen 1934 en 1945.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s