Manassé Studio

Zoals sommigen van jullie wellicht weten heb ik een enorme voorliefde voor vintage bdsm kunst en fotografie. Eén van mijn favoriete fotografen is Olga Spolarics (1896-1969). Samen met haar man Adjoran Wlassics (1893-1946) begon ze in 1920 (kort nadat ze getrouwd waren) een fotostudio genaamd Manassé Studio.
Na hun huwelijk waren ze graag geziene gasten in de Weense High Society. Er is erg weinig bekend over hun levens, ze gebruikten meerdere namen voor hun fotografie: Wlassics, WOG (in hun studio in Berlijn) en Manassé-Ricoll (nadat de studio in Wenen door een medewerker gerund werd). Olga ontwikkelde een interesse in naakt fotografie, in 1933 de studio had een expositie tijden sde 1st International Salon of Nude Photography in Parijs.

Beide fotografen gebruikten retouch technieken om surreal en noir foto’s te creëren. Dit maakt dat de foto’s erg goed passen in de sfeer van bdsm en fetish. Wanneer je al deze foto’s in één collectie plaatst zou je bijna gaan denken dat Manassé Studio was actief gericht op bdsm fotografie. In 1934 een volledige editie van het magazine Muskete werd in beslag genomen door de Oostenrijkse overheid. De reden hiervoor was dat zij, tijdens hun retoucheer sessies waren vergeten om alle sporen van schaamhaar te verwijderen op hun naakte cover foto. In de studio werd een nieuwe bewerking gemaakt en de volgende maand kon deze probleemloos gepubliceerd worden.

Voor meer foto’s en biografie bezoek vooral de website Vintage Musing.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s