Yva en zijn Muse

Rond 1914 werd door L. Richard en zijn vrouw Nativa de Yva Richard Company opgericht. Het bedrijf verkocht kostuums, vrouwen hoeden, schoenen en stijlvolle lingerie hoge kwaliteit. Nativa was naaister en het vermoeden leeft dat zij de lingerie produceerde die via hun bedrijf verkocht werd. Er werden professionele fotografen ingehuurd om hun producten te kunnen presenteren in hun catalogus echter de resultaten stemden hen niet tevreden.

L. Richard (die eigenlijk vooral bekend werd onder de naam Yva Richard) besloot om zelf foto’s te maken, zijn vrouw Nativa poseerde als model en ik heb sterk het vermoeden dat zij ook zijn muse was, de dynamiek die in de foto’s zichtbaar is die is voor mij herkenbaar als intieme wissewerking tussen een vast model en fotograaf, of tussen twee geliefden of tussen een Dom en zijn sub.

De allereerste advertenties die terug te voeren zijn naar dit bedrijf verschenen in 1917, echter in 1920 ging het mis met hun lingerie bedrijf en besloot Yva om vooral erotische foto’s te maken en deze te verkopen als ansichtkaarten die vaak onder de toonbank verkocht werden. De vraag naar expliciete foto’s werd steeds groter, Nativa poseerde in haar eigen gemaakte creaties, af en toe verschenen ook enkele andere modellen voor de camera echter het is toch vooral Nativa waar de meeste foto’s van werden gemaakt.

Op de website Yva Richard Studio, een speciaal tribuut ter ere van dit bijzondere stel, kun je meer lezen over hun verhaal en natuurlijk veel foto’s vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s