Kink Aware Professionals

Een Kink Aware Professional biedt begeleiding zonder de individuele beleving van seksualiteit, kinks en fetishes te veroordelen.

Belangrijke aspecten van een Kink Aware Professional zijn dat deze in staat is te luisteren zonder te (ver)oordelen en de cliënt een veilige en prettige omgeving weet te bieden waarbinnen deze zich uitgenodigd voelt om vrijuit te praten over individuele belevingen van seksualiteit.

Een Kink Aware Professional vertoont geen vermijdend gedrag wanneer seksuele aspecten besproken uit het leven en de belevingswereld van de cliënt besproken worden. Als Coach behoorde ik tot één van de pioniers op het gebied van Kink Aware Professionals, destijds toen ik mijzelf (in 2006) als coach profileerde hoorde je de term amper. Ook waren er vrijwel geen coaches of therapeuten die zichzelf profileerden als ‘bekend met bdsm’ of ‘niet veroordelend over bdsm’. Sterker nog, bdsm werd door talloze hulpverleners beschouwd als seksueel afwijkend gedrag. In de DSM-IV werd Sadisme en Mascochisme genoemd als afwijkend gedrag, en voor veel hulpverleners vormt de DSM toch een handboek waardoor zij zich laten leiden. Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer coaches en hulpverleners die de beleving van bdsm niet veroordelen, en sommigen geven dit aan door zichzelf te kenmerken als Kink Aware Professional.

Natuurlijk is het lang niet altijd nodig om een hulpverlener te informeren over jouw seksuele voorkeuren, anderzijds kan het best zo zijn dat deze verbonden zijn met de hulpvraag die jij bij jouw hulpverlener hebt neergelegd. Het kan daarom zinvol zijn om jezelf af te vragen of een kink aware professional jou wellicht iets (of meer) kan bieden. Er zijn een aantal websites waar je overzichten van deze professionals vinden kunt, natuurlijk kun je ook altijd je hulpverlener in jouw eigen woorden uitleggen wat bdsm voor jou betekent. Een goede hulpverlener is naar mijn mening in staat eigen veroordelingen los te koppelen van de hulpverlening.

Via de links hieronder kun je overzichten vinden van Kink Aware Professionals en Zorgverleners:

Twijfel je of een coach iets voor jou zou kunnen betekenen of weet je niet goed wat je kunt verwachten neem dan geheel vrijblijvend contact met me op. Daar zijn vanzelfsprekend geen kosten aan verbonden, ik vind het belangrijk dat iedereen toegang heeft tot goede en duidelijke informatie over bdsm als ook goede begeleiding wanneer dit gewenst is.

Bekijk ook eens de pagina Stel jouw vragen over Bdsm.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s