Loïc Dubigeon

De naam Hermès laat wellicht een belletje rinkelen, het gaat hier natuurlijk om het luxueuze modehuis Hermés dat in 1837 werd opgericht en zich specialiseerde in lederwaren, lifestyle accessoires, wooninrichting, parfumerie, juwelen, horloges en confectiemode.

Diverse kunstenaars hebben in opdracht van Hermès mode ontworpen, één daarvan was Loïc Dubigeon (1934 – 2001).

Dubigeon werd geboren in een familie van reders en had het voornemen om architect te worden. Nadat hij diverse vormen van artistieke expressie had verkend ontwikkelde hij zich tot (mode) kunstenaar. Zijn bekendheid groeide, mede dankzij de Biënnale prijs van Parijs die hij in 1963 ontving en de sjaals die hij ontwierp voor het Hermès huis (rond 1950). Ook maakte hij diverse muurtekeningen voor gebouwen in Frankrijk, New York en Saudi Arabié. Hij verhuisde naar Normandië en zette een studio op in de buurt van Derchigny-Graincourt waar hij zijn schilderijen, pastels en prints van zeegezichten, dorpjes en natuur tentoonstelde en verkocht.

Eind jaren 70 begon Dubigeon met naaktstudies, eerst in steenkool en later met zacht potlood. In 1979 was er een tentoonstelling in München waar enkele van zijn naakt schetsen werden gepresenteerd. Dit trok de aandacht van de uitgever voor Editions Borderie, die Dubigeon inhuurde om een aantal illustraties te maken geïnspireerd op het verhaal van Histoire d’O.

Er werden een aantal boeken door Dubigeon geïllustreerd met bdsm kunstwerken:

  • Histoire d’O (1981)
  • Douces violences (1990)
  • Retour de Roissy (1995)
  • Soumission (2003)

Ook werden zijn bdsm kunstwerken in een aantal Bdsm comix gepubliceerd, te weten SM Comix en BédéX SM.

Bekijk hier een kleine selectie van zijn bdsm schetsen, een uitgebreide verzameling is te vinden op de website Honest Erotica. De boeken zijn soms te vinden bij Bol.com en worden ook geregeld aangeboden op veilingsites zoals Catawiki.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s