André Kertész

Andor (André) Kertész (1984 – 1985) was een fotograaf van Hongaarse afkomst. In 1944 kreeg hij Amerikaans burgerschap. Kertesz’ vader wilde dat zijn zoon een carrière in de bankwereld zou opbouwen dus ging André naar een business school in Budapest. In 1912 kreeg hij zijn eerste camera en tijdens de tweede wereldoorlog maakte hij veel foto’s van de strijd aan het front.

In 1916 won hij zijn eerste prijs met een zelf portret, in 1917 kreeg hij zijn eerste publicatie in het foto magazine Érdekes Újság. Veel van zijn negatieve raakten verloren tijdens de Hongaarse Revolutie.
In 1925 verhuisde Kertész naar Parijs om daar voor grote en bekende kranten en magazines te werken, hij raakte bevriend met fotograaf Brassaï die hem aanmoedigde om zich volledig op fotografie te storten. Wellicht is Brassaï de link met deze foto’s die afwijken van Kertesz’ andere werken. Van Brassaï is bekend dat hij voor Diana Slip Lingerie fotografeerde, de foto’s die ik hieronder heb geplaatst werden ook voor Diana Slip gemaakt echter dan door André Kertesz. Wil je iets zien van de andere werken van André kijk dan op Vintage Fetish & Fashion.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s