Cursus Verschil in Verlangen

Soms weten partners niet goed hoe aan hun partner uit te leggen waar hun
gemis ligt, angst voor onbegrip speelt daar vaak in mee.

Introductie cursus

Deze cursus helpt je (beter) te leren omgaan met verschil in verlangen binnen je relatie.
Of je nu de partner bent mét een niet gezien of beantwoord verlangen of je bent de partner van iemand met een verlangen waarin je niet mee kunt of wilt gaan, deze cursus is dusdanig opgesteld dat beide partners er hun voordeel mee kunnen doen. Deze cursus wordt kosteloos aangeboden via Duale – Bdsm Info & Coaching.

Mét of zonder huiswerkbegeleiding

Je kunt de cursus zonder begeleiding van een coach volgen, je kunt er ook voor kiezen jouw huiswerk opdrachten te bespreken met een kink aware professional.
Dit kost 20 euro per uitgewerkte opdracht, wil je meer of alle opdrachten bespreken neem dan vooral contact met mij op zodat wij hierover aparte prijs afspraken kunnen maken.
Je kunt contact opnemen via het speciale formulier op deze site.

Een verschil in verlangen kan een enorme druk op een relatie leggen.

Wanneer jij of je partner worstelen met een verschil in verlangen dan kan dit aanleiding zijn voor veel onrust, misschien zelfs wel discussies, onmacht en onvermogen hier samen een weg in te vinden.
Bedenk dat jullie niet de enige zijn bij wie in de relatie een verschil in verlangen zichtbaar wordt, realiseer je dat het benoemen, er samen over proberen te praten een eerste stap is. Soms weten partners niet goed hoe aan hun partner uit te leggen waar hun gemis ligt, angst voor onbegrip speelt daar vaak in mee. Zeker wanneer het gaat over verlangens om gedomineerd te worden, te domineren, een verlangen naar pijn, een verlangen om bepaalde kleding te dragen, een verlangen om in een bepaalde rol te stappen, etc. Er wordt gedacht dat de partner deze verlangens nimmer zal begrijpen, soms is er de onrust dat een partner de relatie zal verbreken zodra deze op de hoogte is van de verlangens.
Het gevolg is een tweeledige eenzaamheid binnen een relatie, beide partners missen een (echte) connectie met elkaar. Wat er wordt gedeeld zijn de overeenkomsten in beide levens: de zorg voor elkaar, voor het gezin, de sociale wereld waarin men als stel leeft. Soms maken partners de keuze om voor hun (door de andere partner niet begrepen of niet erkende) verlangens een invulling te zoeken buiten de relatie. Lang niet altijd wordt dit met de partner gedeeld, wat kan leiden tot een grotere afstand en vervreemding van elkaar.

Deze cursus helpt jou/jullie te komen tot meer begrip voor je partner en diens verlangens, je leert te communiceren met respect voor elkaar en de cursus kan bijdragen om tot acceptatie van het verschil in verlangen te komen met meer balans tussen jullie als partners.

Maak gebruik van de nummering onderaan elke les om naar de (volgende) les en opdrachten te gaan.